MANIFEST DE LUPTĂ – 1 DECEMBRIE – ZIUA ROMÂNILOR LIBERI

De Ziua noastră Națională, pe 1 Decembrie, vă invitam, cu mic, cu mare, în capitala României, să ne Unim într-o manifestare civilizată de aniversare a celor 103 ani de la Marea Unire din 1918.

Cei care doresc, sunt invitați să participe și la slujba de mulțumire – Te Deum, oficiată la Catedrala Patriarhală (ar fi frumos în port tradițional, pentru cine are posibilitatea).

Apoi, vă așteptăm, pe toți cei care simțiți româneste și vreți să rămânem oameni liberi, în Piața Universității de la ora 14:30.

Din programul manifestarilor, enumerăm: intonarea imnului național, o scurtă slujbă religioasă, discursuri ținute de membri si invitați ai grupurilor civice organizatoare, cântece patriotice și folk intonate de către mai multe coruri de copii și alți interpreți.

Deși accentul principal va cădea pe aniversarea Zilei Naționale, nu putem totuși să facem abstracție totală de ce se întamplă în această perioadă, astfel că manifestările vor avea și o latură de protest – împotriva abuzurilor la care suntem supuși, împotriva încălcării Constituției și a drepturilor și libertăților noastre fundamentale, împotriva discriminării și segregării românilor, și împotriva certificatului verde.

Cei care aveți port popular, sau măcar elemente din acesta, ar fi de dorit să veniți îmbracați în el, așa cum au făcut străbunicii noștri pe 1 Decembrie 1918, când s-au unit în Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

Vă așteptăm așadar pe 1 Decembrie în număr mare în Capitală, în Piața Universității – la kilometrul 0 al Libertății și Democrației, să sărbătorim împreună, să ne înfrățim, și să ne apărăm

Drepturile și Libertatea, câștigate cu sângele înaintașilor noștri!
VENIȚI SĂ NE UNIM DE 1 DECEMBRIE – ZIUA ROMÂNILOR LIBERI