Zidul Berlinului, zidul dezbinării Europei

 

Acum 30 de ani, pe 9 noiembrie 1989, zidul Berlinului, zidul dezbinării Europei si a lumii întregi, zidul dintre libertate și opresiune, cădea, cărămidă cu cărămidă, și aducea multor popoare speranța și credința că se va prăbuși în sfarsit si tirania comunista care tinea de zeci de ani în lanturi tarile lor.

A fost practic ca un clopot al libertății, semnalul declanșării luptei deschise împotriva comunismului pentru milioanele de polonezi, germani, cehi, unguri, bulgari, letoni, estoni, lituanieni și români. Au urmat: reunificarea Germaniei, apoi caderea rand pe rand a regimurilor comuniste din tarile din Estul Europei, iar în decembrie 89, sangeroasa Revolutie din România.

Datoria noastra morala, a românilor dar si a tuturor popoarelor europene care au suferit sub comunism, este sa respectam memoria victimelor barbariei comuniste, sa nu uitam ce s-a întamplat si sa nu lasam sa se repete greselile trecutului. Pentru ca, din pacate, comunismul nu a murit înca: el apare si azi, sub alte forme, mai perfide, capabile sa suceasca mintile multor oameni, chiar si dintre cei tineri si bine educati.

Jos comunismul, neo-marxismul, si toti fratii lor ideologici!