CONTINUAM LUPTA DUPA PROTESTUL DIN 2 OCTOMBRIE

Noi, principalele grupari civice care am organizat protestul cetatenesc din data de 2 Octombrie 2021 în Piata Victoriei, dorim sa facem urmatoarele precizari importante legate de actiunile noastre de dupa acest protest – cel mai mare desfasurat în România de la inceperea pandemiei.
 
1) Inainte de protest, am transmis un Comunicat de presa cu Lista principalelor revendicari pe care le sustinem. Asa cum era de asteptat, acest comunicat a fost ignorat de aproape toate presa, desi a fost trimis oficial pe email catre toate principalele trusturi de presa si publicatii.
 
2) In timpul protestului din 2 Octombrie, Lista cu Revendicari a fost citita integral de doua ori pe scena in Piata Victoriei, si a fost aprobata de cei peste 30.000 de cetateni români prezenti, din toate straturile sociale si din toate regiunile tarii.
 
3) Dupa protest, pe 3 Octombrie, am transmis din nou un Comunicat de presa, cu Lista cu revendicari completata si legitimata la protest, dar si de aceasta data comunicatul nostru a fost ignorat cu buna stiinta de catre toate principalele trusturi de presa si publicatii, care l-au primit pe email.
 
4) In data de 4 Octombrie 2021, principalii organizatori ai protestului civic desfasurat pe 2 Octombrie 2021 in Piata Victoriei au depus un Memoriu oficial cu o lista clara de solicitari, solid fundamentate juridic, catre Parlamentul României – Puterea Legislativa si un alt Memoriu cu solicitari adresate catre Guvernul României – Puterea Executiva.
 
5) În data de 6 Octombrie 2021, am depus un Memoriu oficial cu o serie de solicitari clare și bine fundamentate juridic către Curtea Constituțională a României – in calitate de Putere Garanta a Respectarii Constitutiei.
 
6) În data de 7 Octombrie 2021, am depus un Memoriu oficial cu o serie de solicitari clare și bine fundamentate juridic către Înalta Curte de Casație și Justiție – în calitate de reprezentantă a Puterii Judecătorești în Stat.
 
7) Toate aceste Memorii cu solicitari clare si legitime, bine fundamentate pe respectarea legilor si a Constitutiei României, au fost intocmite impreuna cu un grup de avocati si juristi implicati din partea societatii civile. Toate aceste Memorii au fost facute publice si transmise oficial prin Comunicate si catre toate principalele trusturi de presa si publicatii, care, ca de obicei, au refuzat sa le publice.
 
8) Legat de implicarea politicului in Mitingul de protest desfasurat in Piata Victoriei pe 2 Octombrie, dorim sa precizam: Practic, pe 2 Octombrie s-au desfasurat in capitala 3 mitinguri simultan.
 
Primul, total apolitic, organizat de asociatii si grupuri civice si anuntat public inca din 09.09, a fost organizat in Piata Victoriei si a strans circa 15.000 de participanti, care NU doreau sa fie asociati sau sa sutina vreun partid sau vreun politician, direct sau indirect. Pe scena din piata au luat cuvantul DOAR reprezentanti ai societatii civile, nu si politicieni, de nicio culoare.
 
Al doilea miting, a fost organizat de partidul AUR in Piata Universitatii, si a strans circa 10.000 de participanti. La un moment dat, acestia au pornit in mars spre Piata Victoriei, si s-au unit (in jurul orei 19:30-20:00) cu manifestantii stransi deja in fata Guvernului, insa in Piata Victoriei nu luat cuvantul pe scena niciun reprezentant al AUR. Apreciem comportamentul civilizat al simpatizantilor AUR, care au venit in Piata Victoriei fara insemne politice si au respectat dorinta cetatenilor care au venit acolo pentru un protest civic, apolitic.
 
Un al treilea miting, a fost organizat in mod subversiv de catre un politician avid de capital politic, doamna senator Șoșoaca, care si-a amplasat o scena proprie intr-un colt al Pietei Victoriei, unde s-au strans circa 500 de sustinatori ai dânsei, care aveau si insemne ale unor partide politice, ceea ce noi, in calitate de organizatori principali si oficiali, am declarat ca nu vom accepta la un protest civic si apolitic.
 
9) Este ESENTIAL sa se inteleaga faptul ca multimea de 25.000 – 30.000 de români care s-a adunat in Piata Victoriei pe 2 Octombrie NU a fost scoasa in strada de politicieni si nici manata de vreun scop politic, legat de caderea premierului Cîțu si a Guvernului, ci SCOPUL CARE I-A UNIT pe protestatari a fost lupta CONTRA CERTIFICATULUI VERDE si CONTRA VACCINARII OBLIGATORII. Aceasta lupta pentru Libertate ne priveste pe toti românii, indiferent de culoarea politica, si trebuie dusa mai departe, indiferent de cine este sau va fi la guvernare.
 
10) In continuarea luptei din 2 Octombrie, va indemnam pe toti sa fiti vigilenti la infamul Proiect de LEGE 393, care este in curs de aprobare in Camera Deputatilor, prin care se incearca introducerea Certificatului Verde in România, si prin care se va da Comitetului pentru Situatii de Urgenta, lui Raed Arafat si Guvernului puterea de a ne lua majoritatea drepturilor si libertatilor, daca nu vom accepta sa ni se impuna acest Certificat nazist.
 
INDIFERENT de cine va forma noul guvern si cine va fi noul premier , DACA Proiectul de LEGE 393 se aproba de Parlament, noul guvern il va pune in practica contra noastra, spalandu-se de maini de responsabilitate.
 
ASADAR: Vom picheta si vom protesta in fata Parlamentului, Sediilor Partidelor Parlamentare si la Cotroceni (unde merg delegatiile partidelor), pentru a le cere partidelor si tuturor deputatilor sa respinga hotarat Proiectul de Lege 393 si impunerea Certificatului Verde, respectand astfel vointa celor 30.000 de cetateni adunati pe 2 octombrie in Piata Victoriei, dar si vointa majoritatii zdrobitoare a românilor.
 
FITI PREGATITI SA IESIM IN STRADA PE 11, 12 si 13 OCTOMBRIE LA PARLAMENT, SEDII PARTIDE SI COTROCENI!
NU CERTIFICATULUI VERDE! NU VACCINARII OBLIGATORII!
JOS PROIECTUL DE LEGE 393 – SFARSITUL LIBERTATII si
JOS CU RAED ARAFAT!
 
Organizatorii protestului civic din Piata Victoriei din 2 Octombrie:
Asociația Calea Neamului
Asociația NEAMUNIT
Grupul Civic Legitimă Apărare
Grupul Civic #StareaDeLibertate
Asociația Alianța Părinților
Asociația Juriștilor pentru Drepturi și Libertăți