De 30 de ani, România bate pasul pe loc într-o continuă tranziție către nicăieri, fără conducători cu viziune, fără o conducere coerentă care să elaboreze un Plan de Țară cu obiective clare pe termen mediu și lung, timp în care tot mai mulți români nu întrezăresc nicio speranță pentru un viitor mai bun acasă.

De peste 30 de ani, în diferite forme, românii de rând se luptă să ridice România, în timp ce clasa politică se luptă doar pentru putere, trăgându-ne pe toți în jos, periclitând viitorul nostru și al copiilor noștri.

Trecerea de la comunism la capitalism, în anii ‘90, s-a făcut haotic, distrugând și ceea ce trebuia și putea fi păstrat, parțial modificat și apoi dezvoltat.

A urmat apoi intrarea României în structuri ca NATO și UE, pe care liderii politici ai acelor vremuri au tratat-o destul de iresponsabil, fără a urmări cu maxim angajament interesele țării în procesul complex de aderare.

După intrarea în UE în 2007, știe oare cineva ce obiective de viitor a avut și are România, aflată la mâna unei clase politice corupte și lipsite de orice viziune pe termen mai lung decât durata unui mandat de 4 ani?

Am constatat și noi, în primul rând în calitate de români și mai apoi de membri voluntari ai acestei asociații – NEAMUNIT – care există de peste 7 ani, aceste adevăruri triste.

În consecință, ne-am implicat în diferite proiecte și activități în sfera societății civile, neavând niciun fel de apartenență politică, având în vedere că românii de bună credință, de-a lungul vremii, au sfârșit ca victime colaterale ale luptelor pentru putere dintre partide.

Astfel, din anul 2013 și până în prezent, am desfășurat aproximativ 500 de acțiuni și proiecte social-culturale, dintre care unele au avut rolul de a atrage atenția asupra unor probleme sensibile ale țării, cum ar fi:

• defrișările ilegale;
• natalitatea în scădere;
• emigrația masivă a tinerilor și profesioniștilor;
• înstrăinarea pământului;
• abandonul școlar, cu precădere în mediul rural, dar și multe altele.

Totodată, am constatat că pilonii de bază ai României au fost, în ultimii 30 de ani, subminați sistematic, indiferent de partidul politic aflat la guvernare, rezultând de aici pierderea din ce în ce mai accentuată a identității noastre naționale, mai ales în rândul tinerelor generații, tot mai derutate de globalizare.

Clasa conducătoare postdecembristă încearcă să ne inducă permanent disprețul față de eroii și martirii neamului românesc, față de dragostea firească pentru țară, față de principiile și valorile profunde, față de tradiție, credință și tot ce înseamnă sufletul românesc în adâncimea lui.

Așadar, în anul 2020, în contextul pandemiei globale declarate, constatăm în mod obiectiv următoarea Stare de fapt din România:

1. Starea precară a sistemului de sănătate, resimțită dureros de mulți români, consecință a incompetenței manageriale, de cele mai multe ori favorizată politic.

2. Degradarea sistemului de învățământ, aflat într-o permanentă reformă haotică, având drept consecință scăderea nivelului educației și, ca efect previzibil, lipsa în viitor a profesioniștilor din orice domeniu.

3. Defrișarea tot mai accelerată a pădurilor, posibilă cu complicitatea clasei politice, având drept consecință dezastre ecologice și economice deopotrivă.

4. Infrastructura țării, imperios necesară dezvoltării economice, se află într-o stare jalnică de subdezvoltare, demnă de o țară din lumea a treia.

5. Depopularea accelerată, prin sporul demografic negativ, îmbătrânirea populației și emigrația masivă spre Occident, care pune în pericol chiar ființa și viitorul neamului nostru.

6. Aproape jumătate din pământul fertil al Țării este deja înstrăinat, în timp ce agricultura noastră, cu potențial de a hrăni 80 de milioane de oameni, este menținută în subdezvoltare, pentru a justifica importurile masive de alimente.

7. Proasta gestionare a tuturor resurselor naturale cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu, care ar putea fi folosite cu pricepere spre o creștere a prosperității românilor, așa cum fac alte țari.

8. Armata Română a fost redusă de la apărătoarea teritoriului național la rolul de simplă forță de menținere a ordinii publice.

9. Biserica Ortodoxă Română, păstrătoarea credinței și moralității neamului nostru este atacată, subminată și denigrată în mod sistematic.

10. Istoria națională, patrimoniul, tradițiile, cultura – toate reperele identității noastre naționale sunt erodate, subminate și diluate continuu și sistematic.

11. Populația este dezinformată, manipulată și învrăjbită prin toate mijloacele de informare: tineri asmuțiți contra vârstnicilor, copii contra părinților, elevi contra profesori, iohann-iști contra psd-iști, credincioși contra nereligioși, etc.

12. Deși încă mai avem profesioniști de top în mai toate domeniile care ar putea pune umărul la ridicarea României, mulți dintre aceștia aleg să părăsească țara, ca și tinerii cu potențial, dezamăgiți de clasa politică și de calitatea vieții de acasă din momentul de față.

Ne aflăm acum într-un moment de răscruce pentru Țară, când, pe lângă toate problemele acumulate în ultimii 30 de ani, se încearcă și subminarea drepturilor și libertăților cetățenești garantate de Constituție prin măsuri abuzive, pe fondul unei crize economice majore care va lovi din plin România și toată lumea.

De aceea, chemăm ACUM alături de noi pe toți Românii care simt aceste lucruri, din toate păturile sociale, pe specialiștii din orice domeniu și organizațiile din societatea civilă cu experiență în lupta pentru rezolvarea neajunsurilor din societatea românească, pentru a pune împreună umărul la crearea unui Plan de Țară pentru reconstrucția și viitorul României în următorii 30 de ani.

Fiecare Român poate să contribuie cu experiența și ideile sale, pentru a identifica împreună soluțiile cele mai bune pentru multele probleme de azi ale Țării și ale Românilor de rând.

Pentru cei care nu ne cunosc: scopul nostru este întărirea Conștiinței naționale, civice și morale a Românilor, promovarea Unității între Români, dar și redarea Speranței tuturor Românilor într-o viață normală în țara lor.

A sosit timpul să ne Unim forțele, dincolo de toate intrigile și manipulările la care este supus Neamul Românesc, și să ne străduim să ridicăm împreună acest Steag acolo unde-i este locul în Europa și în lume!

Dumnezeu să binecuvânteze ROMÂNIA!

28 Mai 2020 – la Praznicul Înălțării Domnului, cu speranță și responsabilitate față de trecut, prezent și viitor, în Ziua Eroilor Români căzuți pentru libertatea si demnitatea poporului român, din toate timpurile și toate locurile!

EXCELSIOR PATRIA !

Imagine : Elena Ciolacu Art după o idee de
Aureliu Surulescu