Activitate
Cine suntem?
Un erou, o floare2023-06-01T22:48:10+03:00

Un erou o floare

UPDATE:

Un erou, o floare” – 25 mai 2023

„Şi pe sacrele morminte, puneţi lacrime şi flori,
Spre a fi mai dulce somnul, miilor de luptători.”

De Ziua Eroilor, Asociația NEAMUNIT a dat startul unui lanț de rugăciune și depuneri de flori și candele la cât mai multe monumente ale eroilor României.

Oameni din tot întinsul Țării au răspuns pozitiv la chemarea noastră, înțelegând că orice gest, orice picătură a memoriei în prezentul deșert al uitării, poate salva România de mâine.

Materiale de la locurile marcate au fost primite chiar și după ziua de 25 mai, motiv pentru care încheierea colectării lor a fost amânată până astăzi, 1 iunie.

Înainte de a-i căuta în morminte, eroii trebuie căutați în inimile noastre – de aceea îi îndemnăm pe toți românii să perpetueze acest gest pe tot parcursul anului, ca un obicei firesc și ca o taină a sufletului românesc.

Le mulțumim prietenilor noștri din toată țara, precum și camarazilor de la Cetatea Neamului și Țăranul Grăiește pentru implicare și promovare.

Trăiască Nația!

Conținut anterior:

CONTEXT

În praznicul Înălțării Domnului, 25 mai este prăznuită și Ziua Eroilor. Într-o societate a cărei piatră unghiulară devine, gradual, uitarea, îndrăznim să ridicăm steagul memoriei în cadrul campaniei: „Un erou o floare„.

Un erou o floare
Un erou o floare

CE ESTE „Un erou o floare”?

Vă îndemnăm la unitate întru memorie, în ziua de joi, 25 mai 2023, când vom încerca să marcăm cu un minim de cinstire: o candelă aprinsă și o floare, cât mai multe monumente, troițe, morminte, statui etc., închinate eroilor României din toate timpurile și din toate locurile.

DE CE?

De la Decebal la Basarab. De la Mircea la Țepeș. De la Ștefan la Mihai. De la Brâncoveanu la Tudor. De la Avrămuț la Alexandru Cuza. De la străbunicul căzut în lupta pentru Marea Unire, la bunicul căzut pentru reîntregirea țării. De la unchiul plecat în munți, pentru a lupta împotriva comunismului, la fratele căzut în ’89, fluturând steagul României Libere.

Deși nu există o răsplată pe măsură pentru jertfa lor, le datorăm neuitarea ca stare de spirit și menținerea vie a conștiinței identitare naționale.

În „România modernă” memoria pare să nu mai existe ca stare firească a sufletului românesc, ci există cel mult ca un concept învechit, superficial, ridiculizat, pentru cei care preferă ignoranța ca stare de fapt.

HAI SUB STEAGUL MEMORIEI ÎN CAMPANIA „UN EROU O FLOARE”!

De aceea noi, Asociația Neamunit, alături de cei care ne-au unit, „Sfinții Închisorilor”, vă invităm la unitate întru memorie în ziua de 25 mai 2023 ca o mărturisire a neuitării celor trecuți dintre noi, care cu vitejie s-au săvârșit pentru ființa neamului Românesc.

În campania „Un erou o floare”, între timp, ni s-au alăturat și camarazii noștri de la Țăranul Grăiește, Cetatea Neamului și Scut Botoșănean, precum și nenumărați prieteni ai Neamunit din toată țara.

„Căci Dumnezeu nu poartă cu carul biruinței decât pe viteji, pe cei care se știu pierde pe ei pentru a-și răscumpăra neamul și sufletul.”

VĂ ÎNDEMNĂM SĂ PARTICIPAȚI LA EVENIMENTUL DIN FACEBOOK PENTNRU A RĂMÂNE LA CURENT:
ALĂTURĂ-TE EVENIMENTULUI DIN FACEBOOK
ABONAȚI-VĂ PENTRU A PRIMI ACTUALIZĂRI DESPRE „UN EROU O FLOARE”

Prezentarea unei ediții trecute a campaniei „Un erou o floare”

”La Cimitirul Eroilor din municipiul Salonta, activitatea din cadrul proiectului „Un erou o floare” organizata de Oficiul National Oficiul National pentru Cultul Eroilor, s-a desfasurat cu participarea Garnizoanei Bihor si a Asociatiei Neamunit – filiala Bihor.

Elevii Liceului „Teodor Nes” din localitate si membrii asociatiei Neamunit au ingrijit mormintele eroilor si au rescris insemnele de capatai. Evenimentul s-a bucurat de participarea domnului general de brigada (r) profesor universitar Vasile Cret – presedintele Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere, filiala Bihor.

Organizatorii isi exprima increderea ca gestul lor nu ramane singular si va atrage si alte manifestari similare de exprimare a respectului pe care noi toti il datoram ostasilor nostri care au cazut in razboaie pentru apararea Romaniei.”

Noutăți despre campania „Un erou o floare”

Go to Top