„Și se făcea că prin Ardeal
Umbla de-o vreme Iancu iar”

Astfel ni s-a spus, așa că am plecat pe urma lui!

A păși prin locurile prin care odată au pășit aceia în care, de-a lungul veacurilor, s-a adunat întreaga simțire românească, cu toate durerile și bucuriile ei, nu este lucru puțin.
Mai cu seamă cunosc acest lucru cei care au luat parte la Tabăra Națională „Fii ai României” de anul acesta, nu doar în căutarea năzuințelor celor dinainte, ci și în clădirea celor ce vor să vină. De data aceasta am plecat pe urmele Căpitanului Avram Iancu, moțul al cărui exemplu ne-a deschis căile inimilor de atâtea ori în anii trecuți.

Taberele NEAMUNIT sunt cele în care, prin ascuțirea minților, prin sudoarea frunților și mai ales prin înălțarea inimilor, construim. Pe lângă Troițe Sfinte, construim în sufletele noastre și ale celor din jurul nostru, România de mâine. Prin cinstirea eroilor noștri, prin promovarea valorilor noastre identitare, a tradiției, a cultului familiei și prin întruchiparea naționalismului și a -ROMÂNULUI-.

Tinerii noștri vor crea și vor sădi în inima nației năzuințele către viitorul de mâine, arzând ca un foc de neoprit, asemenea unui Rug Aprins, cu încrederea că la nevoie, „se vor sui pe Cruce de bunăvoie și vor lupta de la înălțimea ei, fără a spune nimic”.

Familiile, având rodul lor – copiii – alături de ei, vor sădi în aceștia dragostea de Neam, Țară și Dumnezeu!

În aceste frânturi de amintiri pe care vi le punem înainte, să nu căutați justificări ale căutărilor noastre, fiindcă nu le veți găsi.
Ci veți găsi ceva mai mult: bucăți din sufletele noastre, răsădite în trupul țării cu toată dragostea pe care i-o purtăm, așa cum am înțeles-o și trăit-o noi, Fii ai României.

Ne simțim cu picioarele bine înfipte pe un teren solid. Și să se știe că nu-l cedăm o dată cu capul și vom primi pe el orice lovituri!
Până va voi Dumnezeu să sune Izbăvirea!…

Dar tu? Ce mai stai? Fii al României!
Hai cu noi: www.neamunit.ro/contact/

https://www.neamunit.ro
https://www.facebook.com/Neamunit.ro/
https://www.instagram.com/neamunit.ro/
https://t.me/NEAMUNIT