Ziua VIII – Vineri 20 August

Iată-ne ajunși și in cea de-a opta zi a Taberei „FII AI ROMÂNIEI„, tabără anuală care adună voluntari, membrii NEAMUNIT, din toată țara.
Cu o prezență record anul acesta, Tabara din Moldova lui Stefan cel Mare, ocrotitorul organizației NEAMUNIT, ne depășește toate așteptările și ne dă speranță.
Ziua de vineri începe ca de obicei:
Ora 06.30 deșteptarea, ridicarea drapelului și micul dejun.
Pâna la 08.30 trebuie sa fim gata pentru a pleca pe teren.
Obiectivul zilei, ridicarea catargului cu steag si montarea Troiței pe Dealul Leahului în cinstea eroilor, ostașilor români și rezistenței anticomuniste din părțile Moldovei.
În tabără copiii din localitate urmau să încheie activitățile, să definitiveze pictura icoanelor pe sticlă sub atenta îndrumare a Oanei si a Laurei și a celorlalte fete.
Mâine, sâmbătă, urmând a fi premiați după merit, în cadrul ceremoniei de Sfințire a Monumentului pe care astăzi aveam să-l ridicăm.
Ultimele detalii pentru amplasamentul monumentului sunt puse la punct si urmează amplasarea.
Intre timp Președintele “𝐍𝐄𝐀𝐌𝐔𝐍𝐈𝐓“ a mers în Radauti pentru a înmâna o diplomă de mulțumire și o icoană pe sticlă pictată de copiii prezenți cu noi în tabără reprezentandu-L pe 𝐒𝐟. 𝐌𝐚𝐫𝐞 𝐌𝐜. 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐭𝐨𝐭 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚𝐭 𝐩𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐭𝐚𝐛𝐞𝐫𝐞𝐢 𝐃𝐞𝐩𝐚𝐫𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢 𝐑𝐚̆𝐝𝐚̆𝐮𝐭̦𝐢, 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐝𝐥. 𝐂𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚𝐧𝐭 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐬𝐜𝐚.
Aducem mulțumire lui Dumnezeu că suntem in grafic cu toate obiectivele și se pare că vom termina la timp ceea ce inițial părea aproape imposibil datorită distanțelor si gradului de dificultate datorat reliefului, greu accesibil.
Iată că Sfinții Martiri Brâncoveni și Sf. Stefan cel Mare ne-au ocrotit și ne-au trimis oameni și ajutoare nesperate.
A doua zi, după-amiază, va avea loc Sfințirea monumentului pe care cu ajutorul lui Dumnezeu aveam sa-l terminam în seara zilei de vineri 20 August, fiind conduși in tabără de un superb apus auriu.
Încheiem seara cu cântec și foc de tabără, responsabilul zilei desemnând plantonul și pregătind împreună cu Conducerea ziua cea mare de Sâmbătă care avea să înceapă cu participarea la Sfânta Liturghie alături de Părintele Ionut Ciobanu la Biserica din apropierea locului nostru de campare.
Am răzbit și astăzi. Slavă Domnului.